Tutorial: Cheesecake cu aspect marmorat

Daca vreti sa decorati cheesecake-ul asa cum l-am facut eu pe acesta de mai jos, atunci urmati pasii descrisi in continuare.





Inainte sa turnati toata compozitia in tava, pastrati cam 4 linguri. Adaugati apoi o lingurita plina de cacao (ptr. culoarea maro) sau un pic de suc de sfecla (ptr roz) sau o lingurita de dulceata (la alegere, preferabil de capsuni/ zmeura, ca sa arate mai frumos culoarea rosu/roz). Este in functie de cum va place si ce fel de cheesecake faceti.



Pentru margine

  1. cu ajutorul linguritei puneti compozitia colorata ca o banda in forma cerc (pas 1), grosimea benzii cercului ar trebui sa fie cam de min. 1 cm
  2. cu o scobitoare sau cu un bat de cocktail trasati o forma serpuita (pas 2). In functie de cat de apropiate faceti buclele va diferi si modelul. 
Inainte de a face pe cheesecake puteti incerca in farfuria mai lasta pregatita cu compozitia colorata. Faceti cercul cu compozitie normala (necolorata). Daca nu va iese oricum puteti amesteca totul la final si incercati din nou.

Pentru centru

  1. cu ajutorul linguritei puneti compozitia colorata in forma de cerc de ce diametru doriti (pas 1). Ar fi bine sa aibe macar 1 cm.
  2. cu o scobitoare sau varful linguritei (tinuta normal, ca si cum ati manca, deci cu baza in jos) trasati niste arcuri de cerc incepand cam din centrul cercului ca la pas 2.  Numarul de arcuri de cerc depinde de voi. Puteti face 3, 5 etc...
Tips & Tricks:

Inainte de a face desenul direct pe cheesecake puteti incerca intr-o farfurie mai lata, pregatita cu compozitia colorata si faceti cercul cu compozitie normala (necolorata). Daca nu va iese oricum puteti amesteca totul la final si incercati din nou.




Imi pare rau ca n-am poze mai smechere acum, dar sper sa fac un update in curand.


Update:
Am reusit sa fac nsi niste poze cand l-am facut pe ultimul. Nu sunt extra bune pozele pentru ca treaba s-a intampla noaptea pe la 10, dar va prindeti de idee :)








Cu drag, 
DeDulce

0 comentarii:

Post a Comment